Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minkä voimanlähteen koirasi valitsisi autoon? Brittitutkijat selvittivät – eikä voittajasta jäänyt epäilystäkään

Brittiläisen yliopiston mukaan koirat valitsisivat täyssähköisen henkilöauton, jos saisivat tehdä päätöksen perheen ajoneuvosta.

Lincolnin yliopiston tutkijat ajeluttivat 20 koiraa täyssähköisessä ja dieselmoottorilla varustetuissa henkilöautoissa. Koirien sydämen lyöntien tiheyttä tarkkailtiin matkan aikana. Lisäksi videokuvasta selvitettiin koirien tarve vaihtaa asentoa ja yleinen rauhallisuus autossa.

Tutkijoiden mukaan koirien sydämen syke oli poikkeuksetta levollisempi sähköautossa. Joillakin koirilla lyöntitiheys oli jopa 30 prosenttia kiivaampi dieselmoottorisessa autossa. Eron pääteltiin johtuvan sähköauton hiljaisuudesta ja sähkömoottorin aiheuttamasta vähäisemmästä tärinästä.

Dieselmoottorilla varustetussa autossa koirat vaihtoivat asentoa peräti 50 prosenttia useammin kuin sähköautossa.

– Tutkimus osoitti, että koirat ovat selvästi rentoutuneempia sähköautossa matkustaessaan. Mielenkiintoinen havainto oli myös se, että kaikkein rauhattomimmin autossa yleensä matkustavilta koirilta mitattiin suurimmat sydämen sykkeiden rauhoittumiset, totesi tutkimuksen johtaja Daniel Mills.

Tutkittavana olleista koirista vain yksi oli aiemmin matkustanut sähköautossa.