Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Audeissa on havaittu outo ongelma – takapenkillä läikkynyt pillimehu voi syödä moottorin tehoja

Audi kutsuu tarkastettavaksi yli 50 000 uudehkoa autoa.

Autonvalmistajien takaisinkutsut ovat yleisiä, koska niissä on useimmiten kysymys hyvin tavanomaisesta laadunvalvonnasta. Tästä on kysymys myös Audin tuoreessa takaisinkutsussa, mutta kutsukampanjan syynä on asiakkaiden erikoinen havainto.

Audin mukaan vuosina 2018–22 valmistuneista autoista seitsemässä mallissa (A6, A7, S6, RS6, RS7, Q5 ja SQ5) saattaa moottorin teho heikentyä, mikäli takapenkille läikkyy nestettä. Näin esimerkiksi pienten lasten ongelmat pillimehun kanssa ovat saattaneet tuntua auton suorituskyvyn heikentymisenä.

Saksalaisvalmistajan mukaan hyvin epätodennäköiseltä kuulostava ongelma on ollut mahdollinen siksi, että takapenkin läpi saattaa ajautua nestettä moottorin ohjausyksikköön.

Ohjausyksikkö on elektroninen komponentti, joka osaltaan pitää polttomoottorin toiminnan optimaalisena.

Audi kertoo saaneensa ongelmasta 46 ilmoitusta asiakkailta. Tapaukset eivät ole aiheuttaneet vaaratilanteita, sillä autojen ohjaus ja jarrut ovat toimineet virheettömästi. Auton tehon osittainen katoaminen on kuitenkin pikaisen tarkastuksen vaativa epäkohta, sillä se voi aiheuttaa joissakin liikennetilanteissa kuljettajalle ikävän yllätyksen.