Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Volkswagen esitteli ID.7:n – ylähyllyn sähköauton tavoitteena 700 kilometrin toimintamatka

Volkswagen on tarjoillut maistiaiset tulevasta ID.7-mallistaan CES 2023 -näyttelyn aattona Las Vegasissa.

ID.7 on iso, 4 940 millimetriä pitkä täyssähköauto. Sen akseliväli on 2 969 millimetriä, joten matkustajille on luvassa reilusti tilaa.

Las Vegasissa auto esiteltiin vahvasti naamioituna. Volkswagenin mukaan prototyyppi on "käytännössä valmis tuotantolinjalle".

Volkswagen paljastaa tekniset ykstyiskohdat ID.7:stä keväällä. Nyt kerrottiin, että tavoitteena on 700 kilometrin toimintamatka ja luvassa on ID-malliston toistaiseksi suurin ajoakku. Aluksi auto kuitenkin tulee markkinoille 77 kilowattitunnin ajoakulla. Valmistaja lupaa myös nelivedon (GTX-versio), mutta se ei ehdi vielä lanseerausvaiheeseen eli vuoteen 2026.

Volkswagen sanoo tekevänsä uutuuteen niitä parannuksia ja muutoksia, joita asiakkaat ovat ID-mallistosta esittäneet. Esimerkiksi ilmastoinnin hallinta tehdään helpommaksi (tosin yhä keskinäytön kautta), tuulilasinäytöstä tehdään "todella toimiva" ja keskinäytön koko kasvaa.

Volkswagenin toimitusjohtaja Thomas Schäfer sanoi esittelyssä, että ID-malliston painopiste on ID.7:n julkistamiseen jälkeenkin pienemmissä autoluokissa.

– Volkswagenin periaate on tarjota tuotteita kaikille kuluttajaryhmille. Tämän tavoitteen D-segmenttiin kuuluva ID.7 osaltaan täyttää, totesi Schäfer.