Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Nykyiseen nimeen liittyy tuskaisia mielikuvia" – korealaisen autonvalmistajan nimeksi tulee KG Mobility

Eteläkorealaisen autonvalmistajan SsangYongin nimi vaihtuu jo lähiviikkoina.

SsangYongin hallituksen puheenjohtaja Kwak Jea-sun kertoi keskiviikkona, että autojen valmistus jatkuu nimellä KG Mobility. Markkinointinimi on lyhyesti vain KG.

– Nimellä SsangYong Motor on laaja kannattajajoukko, jolla on brändistä kauniita muistoja. Nimeen yhdistyy kuitenkin myös tuskaisia mielikuvia, sanoi Kwak.

Tuskaiset mielikuvat liittyvät ennen muuta taloudelliseen selviytymistaisteluun, jota SsangYong on käynyt 2010-luvun puolivälistä lähtien. Yrityksen toiminta näytti jopa loppuvan, kunnes kemikaali- ja terästeollisuuden jättiläinen KG Group osti SsangYongin osake-enemmistön kesällä 2022. Aiempi pääomistaja oli intialainen Mahindra&Mahindra, joka KG-kauppaa ennen pariin kertaan ilmoitti myyneensä autonvalmistajan mutta kaupat kuihtuivat kalkkiviivoilla kokoon.

Toimitusjohtaja Kwakin mukaan uusi emoyhtiö lähtee täysillä autobisnekseen.

– Koko autoileva maailma oppii pian tuntemaan erittäin hyvin KG-brändin, vakuutti Kwak.

SsangYongin henkilöautoja ensirekisteröitiin Suomessa vuonna 2016 yli 100. Sen jälkeen rekisteröintimäärä oli vuosittain yleensä muutamissa kymmenissä, kunnes viime vuonna tuli romahdus kahteen autoon.