Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Sähköautoista ei tule koskaan halpoja" – BMW-pomo ei näe mahdollisuutta suurille hintojen muutoksille

BMW:n toimitusjohtaja Oliver Zipse kertoi amerikkalaisen CNBC:n haastattelussa, ettei edullisista sähköautoista haaveileminen ole realismia.

Zipsen mukaan BMW pyrkii lähes kaikkien autonvalmistajien tavoin tuomaan markkinoille kaikenlaisia ja -kokoisia sähköautoja, mutta mitä tahansa ei voi saavuttaa.

– Kun valmistusmäärät nousevat, on hinnoillakin toki taipumus tulla alaspäin. Sähköautoista ei kuitenkaan koskaan tule halpoja.

Syksyllä Zipse totesi lehdistötilaisuudessa, että BMW pyrkii tuottamaan myös edullisen hintaluokan autoja, koska myös premier-autojen valmistajilla on halu tarjota tuotteita kaikille. CNBC:lle hän sanoi, ettei BMW:n ajattelumalli ole muuttunut.

– Kuluttajahintojen ja valmistuskustannusten laskeminen tietenkin on autoteollisuuden tavoite. Tietyille realiteeteille ei kukaan silti voi mitään.

Zipsen mukaan edullisimman hintaluokan eli pienten sähkölautojen valmistaminen on BMW:lle tärkeää, koska se saattaa olla "tulevaisuuden bisneksen ydin".

BMW sähköistyy alan trendin mukaisesti melko nopeassa tahdissa. Saksalaisyhtiön tavoite on, että vuonna 2030 joka toinen myyty BMW on täyssähköinen.