Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvaatko, kumpi voitti? Mercedes-Benzin ja BMW:n kisa myyntimäärissä ratkesi viime vuonna kalkkiviivoilla

Saksalaiset premiumluokan autojen valmistajat BMW ja Mercedes-Benz käyvät maailmanlaajuisilla myyntiluvuilla joka vuosi ankaraa kisaa. Rakas vihollinen halutaan kukistaa, mutta jos jäädään hopealle, onnitellaan naapuria myös rehdisti. VAR-tsekkauksia myyntiluvuista ei kumpikaan koskaan vaadi.

Vuonna 2022 voittoon kipusi BMW. Ei kuitenkaan selvästi, sillä kalkkiviivoilla eli joulukuussa olisi kisa voinut vielä kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

BMW myi 2 100 692 autoa. Mercedes-Benzin vuoden kokonaismyynti oli 2 043 900 autoa. Molemmille jäi komponenttipulan kurimuksessa lievä miinus edelliseen vuoteen verrattuna: Bemarilla –5,1 prosenttia ja Mersulla noin yksi prosentti.

BMW kertoo myyneensä 372 956 sähkölinjan autoa eli pistokehybridiä/sähköautoa. Mercedeksellä luku oli 319 200.

Molempien yhtiöiden vuosikatsaus päättyy optimistisiin ajatuksiin, sillä BMW:llä viimeisen vuosineljänneksen myynti oli 10,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2021 ja Mercedes-Benzillä peräti 17 prosenttia plussalla.

Entä kuinka kävi Suomessa?

Manner-Suomessa ensirekisteröitiin 5 109 Mercedes-Benziä ja 4 911 BMW:tä. Joulukuussa siis ratkaistiin saksalaislaisten premium-jättien kädenvääntö myös Suomessa.