Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Täysin käyttökelvotonta teknologiaa" – yksi USA:n osavaltioista haluaa kieltää sähköautojen myynnin

Monissa maailman maissa suunnitellaan polttomoottorilla varustettujen autojen myynnin kieltämistä. Yhdysvalloissa osavaltioilla on laajasti päätösvaltaa. Niinpä esimerkiksi Kalifornian ja New Yorkin osavaltiot kaavailevat kieltoja ja rajoituksia polttomoottoreille.

Nyt suuntaukseen on Yhdysvalloissa tulossa vastaisku.

Amerikkalainen Wyomingin osavaltio on viemässä lakiasäätävien elintensä eli 30-henkisen senaatin ja 60-henkisen edustajainhuoneen käsiteltäväksi säädöksen, jolla kiellettäisiin sähköautojen myynti osavaltiossa portaittain vuoteen 2035 mennessä.

– Sähköautojen teknologia on rehellisesti sanottuna edelleen täysin käyttökelvotonta. Wyomingin osavaltion pitäisi rakentaa järjetön määrä latausinfrastruktuuria, jotta sähköautot olisivat osavaltiossa järkevästi ja tasapuolisesti kansalaisten käytettävissä, sanoi senaatin jäsen Jim Anderson.

Sähköautot kieltävää esitystä kutsutaan osavaltiossa nimellä SJ4 (Senate Joint Resolution 4). Sillä on laaja kannatus sekä Wyomingin republikaanisessa että demokraattisessa puolueessa.

Yhdysvalloissa uskotaan yleisesti, että Wyoming haluaa vain herättää keskustelua, koska osavaltion talous alkoi 1970-luvulla kukoistaa hiili-, öljy- ja kaasuesiintymien ansiosta. Yhdysvaltain pienimmälle osavaltiolle öljynjalostus on ollut iso tulonlähde.

– Me emme luonnostele lakeja vain synnyttääksemme keskustelua. Intoilun sähköisestä liikkumisesta täytyy jotenkin tasaantua realismiksi, totesi Anderson.