Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirteän maastoauton paluu – Suzuki Jimny tulee sähköisenä Euroopan automarkkinoille

Nettipalstoilla vuodatettujen digitaalisten kyyneleiden perusteella suru oli suuri Suomessakin, kun Suzuki ilmoitti alkuvuonna 2020, että persoonallinen maastoauto Jimny poistuu Euroopan markkinoilta. Syynä olivat autonvalmistajille asetetut hiilidioksidin päästörajat.

Vuosina 2021 ja -22 ei Suomessa ensirekisteröity yhtään Jimnyä, vaikka Suzuki yritti pitää Jimnyn eurooppalaisilla markkinoilla askartelemalla siitä N1-luokkaan kuuluvan kevyen pakettiauton. Suzuki Jimny LCV (= Light Commercial Vehicle) ei kuitenkaan päässyt Euroopassa kaupallisesti lentoon. Arvatenkin siksi, että 2-paikkainen ja 101 hevosvoiman tehoinen auto ei tuntunut samalta kuin takavuosien sympaattinen Jimny.

Nyt Suzuki on luvannut Jimnyn palaavan Eurooppaan. Japanilaisyritys esitteli mallistonsa sähköistämisen yksityiskohtia – ja vuoteen 2030 mennessä esiteltävän viiden sähköisen mallin joukossa on Jimny.

Valmistaja ei vielä halua kertoa sähköisestä Jimnystä mitään teknisiä tietoja.

Kovin paljon ei Suzuki tosin ole paljastanut muistakaan sähkölinjan autoistaan. Täyssähköinen konseptimalli eVX esiteltiin äskettäin pikaisesti. Katumaasturikonseptista kerrottiin, että toimintamatkaa on 550 kilometriä ja ajoakun energiasisältö 60 kilowattituntia. Suzuki eVX ehtii tuotantolinjalle vuonna 2024.