Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen Harley-Davidson myytiin – remmitankki-Harrikan hinta nousi huutokaupassa lähes miljoonaan

Huutokauppatalo Mecum on myynyt vuosimallin 1908 Harley-Davidson Strap Tank -mallin lähes miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla.

Harvinaisen Strap Tankin (= remmitankki) vasarahinta oli 850 000 dollaria eli noin 785 000 euroa. Kokonaishinta huutokauppatalon palkkio mukaan lukien on noin 100 000 euroa enemmän.

Huutokaupatulla remmitankki-Harrikalla on harvinaisuutensa lisäksi hintaa nostava tarina. Moottoripyörä löytyi ladosta Wisconsinin osavaltiossa sijaitsevan Milwaukeen kaupungin läheltä vuonna 1941. Omistaja säilytti pyörän kymmeniä vuosia varastossaan, kunnes se entisöitiin.

Milwaukee on Harley-Davidsonin kotikenttä, sillä sinne rakennettiin moottoripyörien valmistajan ensimmäinen tehdas vuonna 1906 ja nykyisin siellä toimii myös yrityksen suosittu museo. Ennen tehtaan valmistumista William Harley ja Arthur Davidson rakensivat moottoripyöriä käsityönä.

Vuonna 1905 Harley-Davidsoneja valmistui viisi, mutta uuden tehtaan ja Strap Tank -mallin ansiosta valmistusmäärät moninkertaistuivat. Vuonna 1907 valmistui 150 Harrikkaa, seuraavana vuonna 450. Strap Tank -malleja on tiettävästi olemassa enää vain noin tusina. Nyt huutokaupattu kuuluu niistä hyväkuntoisimpiin.

Mallinimeen liitettyä Strap Tank -ilmausta ei tarvitse selittää, jos katsoo kuvaa vuoden 1908 Harrikasta. Strap on suomeksi hihna tai remmi ja tank tietenkin polttoainesäiliö.

Harley-Davidsoneista on aiemmin maksettu miljoonia, joten brändin myyntiennätyksiä ei Mecumin huutokaupassa hätyytelty. Summa on kuitenkin suurin Strap Tank -mallista koskaan pulitettu.