Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Automaailman kummajainen – superauto on loppuunmyyty, vaikka päätöstä tuotannon aloittamisestakaan ei ole tehty

Mitä erikoisempi ja kalliimpi uutuusmalli, sitä varmemmin sen ennakkomyynti nykyisin alkaa välittömästi virallisen ensiesittelyn jälkeen. Usein ensimmäisen vuoden tuotanto on myös jo myyty pikatahdissa.

Alfa Romeon tuleva superauto on tekemässä ennakkomyynnissä jonkinlaisen ennätyksen. Se on Alfa Romeon toimitusjohtajan Jean-Philippe Imparaton mukaan "käytännössä varattu loppuun", mutta varauksia varjostaa erikoinen kysymysmerkki. Autokonserni Stellantis ei ole vielä näyttänyt vihreää valoa superauton valmistukselle.

Stellantis-konserniin kuuluva Alfa Romeo on tunnettu siitä, että sen ostajakunnassa on paljon varakkaita alfanisteja eli italialaisen automerkin vannoutuneita kannattajia. Kaiketi juuri alfanisteille on tarjottu varausoikeuksia tulevaan rajatun valmistuserän automalliin.

– Meillä on suuri joukko faneja, jotka haluavat jotakin aivan erityistä. Ja sellaista heille on nyt tekeillä. Näinä aikoina tällaisen päätöksen hyväksyminen Stellantis-konsernin kokoisessa yhtiössä ei tapahdu ihan helposti, Imparato sanoi Autocar-lehden haastattelussa.

Alfa Romeon on huhuttu esittelevän uutuutensa viimeistään ensi kesänä. Kyseessä ei kuitenkaan ole 1 000-hevosvoimainen Giulia Quadrifoglio -sähköauto, jolla jo on Stellantis-konsernin siunaus.

– Kerromme uudesta superautostamme lisää melko pian. Siitä tulee loppuunmyyty automalli ennen julkistustilaisuutta, uskoi Imparato.

Alfa Romeo on viime vuosina saanut niin paljon nostetta, että sen taloudellinen tulos kääntyi vuonna 2021 plússalle useiden tappiollisten vuosien jälkeen. Yhtiö julkistaa 5-vuotissuunnitelmansa mukaan yhden uuden automallin vuoteen 2027 saakka joka vuosi.