Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Käytännössä tuhoutumaton" – Teslan patenttihakemus vihjaa Cybertruckin täysin poikkeuksellisesta lujuudesta

Tesla Cybertruckin piti alkujaan mennä tuotantolinjalle vuonna 2021. Sittemmin on tullut mutkia matkaan, ja nyt tavoitteena ovat ensimmäiset asiakasluovutukset vuonna 2024.

Suomessa auto on ollut ennakkomyynnissä mainoslauseella "monikäyttöisempi kuin lava-auto, tehokkaampi kuin urheiluauto". Samassa yhteydessä kerrotaan "lähes tulkoon läpäisemättömästä ulkoisesta tukirakenteesta" sekä kylmävalssatusta ja ruostumattomasta 30X-teräksestä.

Nyt on tullut julkisuuteen Teslan patenttihakemus, joka kertoo, millaisesta terässeoksesta yhtiö ainakin toivoisi Cybertruckin korin rakentuvan.

Patenttihakemuksessa Tesla vakuuttaa, että sen käyttämän terässeoksen kovuusarvo olisi 420–500 HV. Keskisuomalaisen autotoimituksen ymmärrys Vickersin HV-asteikosta ei ole järin suuri, mutta tavoittamamme asiantuntijan mukaan luku olisi "autossa käsittämättömän korkea ja huikean kallis toteuttaa".

Tesla sanoo uuden teräslaadun kyvyn estää korroosiota ja muovauslujuuden olevan poikkeuksellisia. Teslan mukaan terässeos tekee autosta "käytännössä tuhoutumattoman".

Teslan jokakeväinen sijoittajapäivä järjestetään ensi keskiviikkona. Tapahtumasta kumpuaa aina värikästä tietoa Teslan suunnitelmista – tällä kertaa varmasti myös Cybertruckin aikataulusta.