Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Suomen edullisin uusi "matkailuauto" – vähän päälle 20 000 euron Dacian lisävarusteeksi saa yöpymispaketin

Järkevän autoilun lipunkantaja Dacia tekee uuden aluevaltauksen. Renault-konserniin kuuluva Dacia myy uuteen Jogger-malliinsa niin sanottua Extreme-yöpymispakettia, joka saavutti vahvan suosion tultaan Ranskassa myyntiin maaliskuun alussa. Dacian maahantuojan mukaan yöpymispaketti ehtii Suomeen syksyllä, mutta sitä ei ole vielä hinnoiteltu.

Extreme-paketin hinta Ranskassa on Joggerin tilauksen yhteydessä 1 490 euroa ja jälkiasennettuna 1 790 euroa.

Dacia sanoo lisävarusteen muuttavan Joggerin "liikkuvaksi makuuhuoneeksi" kahdessa minuutissa. Mekanismi painaa Dacian mukaan 50 kiloa ja on helppo kiinnittää autoon, joten yöpymispaketin voi parin ihmisen voimin ottaa käyttöön vaivattomasti.

Mekanismi levittää Joggerin tavaratilan ja kaadettujen takapenkkien paikalle 190x130 senttimetrin kokoisen alustan. Siihen vain patja päälle ja kaksi ihmistä nukkuu autossa mukavasti, vakuuttaa Dacia. Korkeassa autossa ei valmistajan mukaan tule ahtaan paikan kammo, sillä nukkujille jää patjan ja katon väliin noin 60 senttimetrin tila.

Yöpymispaketissa on vuoteen yhteydessä laatikko, jossa kulkevat makuupussit tai muut yöpymistarvikkeet.

Retkeilyn mukavuutta voi lisätä pimennysverhoilla ja jopa mittatilaustyönä auton yhteyteen valmistetulla teltalla.

Dacian idea ei ole täysin uusi, sillä esimerkiksi Volkswagen on myynyt joihinkin automalleihinsa samantapaista pakettia. Hintatasoltaan Dacia yöpymispaketteineen on kuitenkin aivan toista maata kuin Volkswagenin tuotteet. Muutamat valmistajat ovat myös askarelleet auton katolle pystytettäviä telttoja yöpymistä varten.

Dacia Joggerin lähtöhinta on Suomessa 20 399 euroa.