Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmevuotias ratti-ihme mykistää – ex-maailmanmestarin poika paahtaa moottoriradalla 2,1 miljoonan euron Ferrarilla

Suomessakin on tusinoittain esimerkkejä siitä, että viehtymys vauhtiin ja moottoriurheiluun kulkee verenperintönä. Takavuosien ralli- ja F1-tähtien perilliset ajavat isiensä opastamina erilaisilla kulkimilla jo alle kouluikäisinä. Rallin hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä on 2020-luvun näkyvimpiä lapsitähdestä aikuistähdeksi kasvaneita.

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa kiertäneet turkkilaisen Zayn Sofuoglun ajokuvat ja -videot kuitenkin ylittävät kaiken aiemman. Zayn Sofuoglu on ratamoottoripyöräilyn entisen maailmanmestarin Kenan Sofuoglun poika.

Zayn Sofuoglun tapauksessa hämmästyttävintä on se, että hän on täyttänyt viime marraskuussa vasta 3 vuotta.

Kolmevuotias pyörittelee moottoriradalla rutinoidun näköisesti Ferrari SF90 Stradalea, jonka myyntihinta Keski-Euroopan maissa on hieman yli kaksi miljoonaa euroa. Auto kiihtyy nollasta sataseen 2,5 sekunnissa. Zayn Sofuoglun ajamisen mahdollistavat ohjaamon erityisjärjestelyt. Tärkein niistä on lastenistuin, jonka ansiosta turkkilaispoika ylettyy hallintalaitteisiin.

Videolla esitellään Zayn Sofuoglun ajotaitoja sekä auton sisältä että ulkoa kuvatuilla otoksilla. Videon lopuksi intoa puhkuva poika nousee autosta ja lyö yläviitoset isänsä kanssa.

Sosiaalisen median kuvien perusteella Zayn-poika on ehtinyt jo testata kymmeniä erilaisia ajoneuvoja.

Kenan Sofuoglu, 38, on Turkin parlamentin jäsen. Hän voitti urheilu-urallaan viisi Supersport-luokan maailmanmestaruutta ratamoottoripyöräilyssä ja on luokan kaikkien aikojen menestynein urheilija. Yksi Kenan Sofuoglun veljistä kuoli harjoituksissa sattuneessa onnettomuudessa moottoriradalla ja toinen liikenneonnettomuudessa. Kenan Sofuoglun oma ura sisälsi useita pahoja kaatumisia ja niistä aiheutuneita leikkauksia. Traagiset tapahtumat eivät kuitenkaan ole sammuttaneet perheen intohimoa moottoriurheiluun.