Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fordin räväkkä yllätys – vanha kunnon Capri palaamassa mallistoon noin 300-hevosvoimaisena

Ford kertoi tiistaina uuden täyssähköisen Explorer-katumaasturin tulosta markkinoille Euroopassa.

Lehdistötilaisuuden mielenkiintoisin fakta kuitenkin taisi lipsahtaa julki vasta sen jälkeen, kun tilaisuutta digitaalisesti seuranneilta toimittajilta oli yhteys jo katkaistu.

Brittilehdet nimittäin kertoivat keskiviikkona, että Ford aikoo palauttaa tuotantolinjalle 1970- ja 1980-luvuilla suosiota niittäneen Capri-mallin. "Köyhän miehen Porscheksi" kutsutun urheiluauton valmistus lopetettiin vuonna 1986. Capri esiteltiin ensimmäisen kerran Brysselin autonäyttelyssä tammikuussa 1969, ja sitä valmistettiin 1,9 miljoonaa yksilöä.

Brittilehtien mukaan uusi Ford Capri ei kuitenkaan ole coupé, vaan "sähköinen crossover, jossa elää neljän vuosikymmenen takaisen sporttimallin henki".

Muun muassa The Sun- ja Daily Mail -lehdissä julkaistujen tietojen mukaan uudessa Ford Caprissa on tehoa 300 hevosvoimaa ja se kiihtyy nollasta sataseen 6,4 sekunnissa. Sähkö-Caprin toimintamatkaksi arvioidaan noin 500 kilometriä.

Caprin ohjaamossa on brittilehtien mukaan 15-tuumainen pystynäyttö ja luksusvarusteena esimerkiksi hierovat istuimet.

Fordin muotoilujohtaja Amko Leenarts on jo aiemmissa lehtihaastatteluissa vihjannut Caprin paluusta.

Brittilehtien mukaan tiedot ovat peräisin Fordin henkilöstöltä. Yhtiö ei kuitenkaan virallisesti halua vahvistaa Caprin paluuta.

– Emme spekuloi tulevilla tuotteilla, mutta Fordilla on missio tuoda ikonisuus osaksi malliston sähköistymistä, kuittasi Fordin viestintäosasto.