Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesla toi uuden koeajomallin Eurooppaan – auton voi ottaa puoleksi tunniksi ajoon suoraan parkkiruudusta

Tesla kertoo aloittaneensa Euroopassa uuden tavan autojensa koeajamisessa. Ensimmäisenä ilman Tesla-henkilökunnan apua pääsee koeajoille Britanniassa ja Ruotsissa.

Päästäkseen puolen tunnin koeajolle on ensin täytettävä vaadittavat kaavakkeet verkossa. Sen jälkeen sovitaan koeajon paikka ja ajankohta.

Ennen ajoa on lisäksi osallistuttava videopuheluun Tesla-myyjän kanssa. Myyjä varmistaa Teslan mukaan asiakkaan henkilöllisyyden ja ajo-oikeuden sekä kertoo Teslan hallintalaitteisiin liittyvät asiat. Teslan mukaan auton kameroiden avulla voidaan varmistaa, että koeajoon lähtee asioista sopinut henkilö – ja ajokuntoisena.

Auton ovet avataan etätoimintona. Tesla sanoo pystyvänsä seuraamaan koeajoja digitaalisesti ja myös lopettamaan ne, mikäli ajon aikana tapahtuu jotakin epäilyttävää tai puoli tuntia ylittyy ilman pakottavaa syytä.

Teslan mukaan idea uudenlaisista koeajoista voi kuulostaa radikaalilta ja rohkealtakin, mutta se on tosi asiassa vain "luontevaa 2020-luvun teknologian mahdollistavaa toimintaa".

Koeajomalleina ovat aluksi Model 3 ja Model Y.

Teslan mukaan koeajojärjestelmä toimii jo muun muassa ruotsalaisessa Örebron kaupungissa.