Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isoja lupauksia Toyotalta – lataushybridien sähköajo yli 200 kilometriin, täyssähköautojen toimintamatka tuplaantuu

Toyotan uudistunut johto järjesti perjantaina lehdistötilaisuuden, jonka otsikko ei luvannut suurta yleisöä kiinnostavia uutisia. Japanilaisyhtiön mukaan teemana oli ilmoitus uuden johdon valitsemista menettelytavoista ja suunnasta (new management policy & direction announcement).

Huhtikuun alusta virallisesti Toyotan pääjohtajana toiminut Koji Sato aloitti kiittelemällä edeltäjänsä Akio Toyodan hyvää työtä sekä lupaamalla entistä parempia ja vastuullisempia autoja.

Esimiestään värikkäämmin puhui varatoimitusjohtaja Hiroki Nakajima.

Nakajima muistutti, että Toyota jatkaa autojen valmistamista kaikilla nykyisillä voimanlähteillä varustettuna. Tuotekehityksen kärkenä ovat kuitenkin sähkölinjan autot.

– Vuoteen 2026 mennessä Toyota esittelee kymmenen uutta täyssähköistä mallia. Sen jälkeen tavoitteemme on myydä 1,5 miljoonaa täyssähköautoa vuodessa. Uusi sähköautojemme sukupolvi kaksinkertaistaa toimintamatkan verrattuna nykyiseen.

– Lataushybridit kehittyvät myös nopeasti. Akkuteknologian kehitys nostaa pistokehybridien sähköajon määrän yli 200 kilometriin. Lataushybridit nousevat siten ominaisuuksiltaan oikeastaan nykyisten täyssähköautojen tasolle ja aidoksi sähköautojen vaihtoehdoksi, sanoi Nakajima.

Nakajima vahvisti viestiään toteamalla, että hän on saanut Toyota-väeltä lempiminen Bulldozer (= Puskutraktori). Jos hän jotakin lupaa, hän puskee idean maaliin saakka.

Tänä vuonna markkinoille tullut Toyota Prius -lataushybridi liikkuu sähköllä noin 70 kilometriä. Autossa on energiasisältöön 13,6-kilowattituntinen akku, joten mullistava harppaus on Toyotan tuotekehityksessä ilmeisesti jo tehty.