Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailman upein autoaiheinen lelu myytiin 188 000 eurolla – oikeastaan se on niin hieno, ettei sitä voi kutsua leluksi

Autojen, autotarvikkeiden ja autoaiheisten keräilytuotteiden huutokauppoihin keskittyvällä Bring a Trailer -huutokauppasivustolla myytiin äskettäin pienoissähköautorata, joka aiheutti kiihkeän viime hetkien huutojen vyöryn.

Porsche 917 Le Mans -sähköautoradan valmisti 11 vuotta sitten Detroitissa toimiva Slot Mods -yhtiö. Se myytiin asiakkaalle 125 000 Yhdysvaltain dollarilla.

Nyt alkuperäinen ostaja pisti myyntiin sähköautoradan verkkohuutokaupassa. Kymmenkunta vuotta oli tehnyt hyvää sähköautoradan myyntiarvolle, sillä huutokaupan päätyttyä korkein tarjous oli 205 000 dollaria eli 188 000 euroa.

Porsche 917 Le Mans -sähköautorata on nimensä mukainen. Porsche 917:n kopion sisältä löytyy Ranskassa sijaitsevaa Le Mans -moottorirataa muistuttava pienoissähköautojen kilparata. Le Mansin pääkatsomo, mainostaulut ja monet muut rakenteet toistuvat 1:32-suhteessa aidon oloisina leluradalla. Tunnelmassa on myös sopiva annos nostalgiaa, sillä mallina on ollut ratanäkymä vuodelta 1971.

Noin 4 metriä pitkällä ja 1,8 metriä leveällä radalla voi ajaa leikkimielisiä kisoja autojen nopeutta sääteleviä ohjaimia käyttämällä.

Radan mukana ostajalle siirtyi 19 pienoiskilpa-autoa, jotka nekin näyttävät samalta kuin oikeassa Le Mansin 24 tunnin ajossa aikoinaan kisanneet autot.