Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt on tämäkin nähty – katso, kuinka uusi automalli tanssii, hyppää ja elvistelee

Yksi suomalaisen verkkojournalismin klassikoista on otsikon alkuun tyrkätty kysyvä huudahdus: Mitä ihmettä?

Kun katsoo videon uudesta BYD Yangwang U9 -automallista, tuli kieltämättä ensimmäisenä mieleen tuo auttamattoman pöhkö ilmaus. Mitä halvatun temppuja kiinalainen autonvalmistaja on opettanut luksusmallinsa tekemään?

Videolla täyssähköinen BYD Yangwang U9 keinuu, tanssii, hyppää ja liikkuu kolmella pyörällä.

BYD:n mukaan uutuusmallin erikoisten taitojen kivijalkana on alustarakenne, johon on yhdistetty DiSus-mukavuusjärjestelmä ilmajousituksineen. BYD kutsuu yhdistelmää "automaailman kaikkien aikojen edistyneimmäksi".

Ehkä näin onkin, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että BYD:n uudet järjestelmät ovat hyödyllisiä myös arkiajossa. Sirkushevosen esiintymistä muistuttava show maailman autonäyttelyissä ei jätä järin paljon käteen.

No, emme tuomitse BYD:n uutuutta ennen kuin auto virallisesti esitellään. Tähän mennessä on saatu vain niin sanottuja tiisereitä eli härnäyskuvia ja -videoita tulevasta. Se tiedetään, että neljän sähkömoottorin superauto kiihtyy nollasta sataan 2,0 sekunnissa, tuottaa noin 1 100 hevosvoiman tehon ja 1 280 newtonmetrin väännön. Ajoakuston kapasiteetti on tiettävästi 100 kilowattituntia ja toimintamatka jopa 700 kilometriä.

BYD Yangwang U9 esitellään kansainväliselle lehdistölle Shanghaissa 18. päivänä huhtikuuta.