Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää lähes 14 miljoonan euron rekisterikilpi – joissakin valtioissa erikoiskilvistä maksetaan siis hieman enemmän kuin Suomessa

Suomessa pääsee melko helposti autojen erikoisrekisterikilven omistajaksi. Jos haluttu rekisteritunnus on vapaana eikä siihen liity viranomaisten mielestä mitään loukkaavaa viestiä, alle tuhannella eurolla saa omansa.

Toisin on maailmalla.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien liittoon kuuluvassa Dubaissa myytiin pääsiäisenä erikoisrekisterikilpi 55 miljoonalla dirhamilla eli 13,75 miljoonalla eurolla. Ennätyshinnalla huutokaupassa myyty rekisteritunnus on P7, mutta kilpien suunnittelun vuoksi se näyttää pelkästään numerolta 7. Tunnuksen P-kirjain on sijoitettu varsin huomaamattomasti kilven yläreunaan.

Numero 7 eri versioineen on suosittu rekisteritunnus monissa valtioissa, sillä sitä pidetään yleisesti onnea tuottavana numerona.

Maailman kalleimmista rekisterikilvistä useimmat on myyty Arabiemiraateissa. Varakkassa öljyvaltiossa erikoiskilpien omistaminen on suosittu tapa osoittaa omistajan yhteiskunnallinen status, eikä sheikeillä näköjään ole miljoonista dirhameista suuremmin pulaa.

Numero 7 on jo ennen tätä vaihtanut joitakin kertoja omistajaa parin kymmenen miljoonan dirhamin hintalapulla. Entinen ennätys (noin 8,5 miljoonaa euroa) oli kuitenkin maksettu rekisterikilvestä P1.

Hyvää tuoreessa maailmanennätyksessä on se, että myynnistä saatu voitto menee lyhentämättömänä Arabiemiirikuntien pääministerin, varapresidentin, puolustusministerin sekä Dubain hallitsijan titteleitä kantavan sheikin Muhammad ibn Rašid Al Maktoumin perustamalle säätiölle. Sen tarkoituksena on tukea köyhiä, joita öljyvaltiossakin toki on paljon.