Perusturvalautakunta: Laukaa ei nastoita vanhusten kenkiä

Laukaan perusturvalautakunta ei innostunut ikäihmisten kenkien nastoittamisesta. Laukaan vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti aloitteen ikäihmisten kenkien nastoittamisesta tai liukuesteiden hankinnasta lokakuussa. Aloitteen mukaan se olisi osana kaatumisturmien ennaltaehkäisyä. Lautakunta päätti jättää kengät nastattomiksi torstain kokouksessa.

Pienet kunnat ovat ovat jakaneet maksuttomia liukuesteitä viime syksyn päätöksillä. Mäntsälän, Valtimon, Kuhmon, Tervolan, Naantalin, Maskun, Askolan ja Ypäjän jaoilla saavuttamia tuloksia ei vielä ole julkisuudessa esitelty.

Aloitteen mukaan kenkien nastoittaminen voitaisiin hoitaa kunnan omassa työllistämisyksikössä. Samalla työttömät kokisivat tekevänsä mielekästä ja hyödyllistä työtä.

Vanhuspalveluiden johtaja Pirkko Uuttu selvitti asiaa Laukaan kunnan vapaa-ajantoimelta eli Vatilta. Vatin vastauksen mukaan nastojen laitto ei ole suotavaa kaikenlaisiin kenkiin. Tarjolla on parempia valmiita nastakenkiä ja hyviä suojia. Hintahaitari on viidestä eurosta kolmeenkymmeneen euroon. Näin hinta ei olisi este hankinnalle, ja tuotteitakin on tarjolla paikallisissa liikkeissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .