Ökyrikkaiden uusi konnankoukku: Ambulanssilla ohi liikenneruuhkien!

Jos olet käynyt Moskovassa, tunnet ongelman. Matka autolla paikasta A vaikkapa kansainväliselle lentokentälle saattaa tänään kestää puoli tuntia, mutta huomenna lähes kolme tuntia. Liikenneruuhkat saattavat olla järjettömiä.

Mutta ei sellaista ongelmaa, etteivät röyhkeät ökyrikkaat sitä osaisi ratkaista.

Moskovan tuorein puheenaihe ovat ambulansseiksi naamioidut taksit, jotka kuljettavat hälytysvilkut välkkyen kiireisiä rahamiehiä ja -naisia. Hälytysajoneuvo voi kiirehtiä ruuhkista ja nopeusrajoituksista piittaamatta. Rikoksesta lähes täydellisen tekee se, että poliisin täytyy olla melko rohkea, jos uskaltaa pysäyttää hälytysajossa olevan ambulanssin.

Moskovan väärinkäytökset alkoivat paljastua, kun avulias poliisipartio lähti raivaamaan tietä eräälle kiireiselle ambulanssille. Pian paljastui, että ambulanssissa matkusti moskovalainen kiinteistösijoittaja rakastajattarineen kohti lentokentän lähtöterminaalia, kun oli kiire laskettelulomalle Itävaltaan. Toki sellainen matka tekee hyvää ainakin mielenterveydelle, mutta viranomaisten mukaan hälytysajoneuvon käyttäminen oli silti vähän liikaa.

Sittemmin on paljastunut useita ambulanssitakseja, jotka infuusiovälineiden sijaan on varusteltu baarikaapilla ja muilla viihdykkeillä.

Ambulanssihuijauksista kertoivat sunnuntaina useat venäläiset tiedotusvälineet.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.