10 vinkkiä taloudelliseen ajoon

Polttoaineiden hintojen alati noustessa, ainoa keino edes hieman alentaa laskua, on yrittää pihistää kulutuksessa.

Keinoja on omia ja kuljettajasta on itsestään kiinni saako hän kulutusta ja samalla bensalaskua edes hieman siedettävämmäksi. Vinkit on koonnut Ford.

10 vinkkiä taloudelliseen ajoon


1. Alhaiset kierrokset ja oikea vaihde - Moottorit ovat tehokkaimmillaan, kun sen pyörintänopeus on alle 3 000 kierrosta minuutissa. Vaihteen vaihtamisen kannalta optimaalinen kierrosluku on 2 500 bensiinikäyttöiselle ja 2 000 dieselkäyttöiselle moottorille.

2. Ennakointi - Lue liikennettä. Tiellä olevien esteiden ennakointi vähentää jarrutustarvetta ja pystyt pitämään ajonopeuden tasaisena. Pyri välttämään tarpeetonta kiihdyttämistä ja jarruttamista.

3. Kuorma - Mitä enemmän on painoa, sitä enemmän moottori joutuu tekemään töitä ja kuluttaa polttoainetta. Älä pidä auton takaluukussa tavaraa turhaan.

4. Kattotelineet ja suksiboksi - Jos et käytä niitä, ota ne pois. Ne lisäävät ilmanvastusta, jolloin moottori joutuu tekemään enemmän töitä.

5. Renkaat - Varmista, että autosi renkaissa on suositeltu rengaspaine. Pelkästään tällä toimenpiteellä voi vähentää polttoaineenkulutusta 3-4 prosentilla. Liian tyhjät renkaat lisäävät pyörintävastusta ja renkaat kuluvat nopeammin. Tarkista auton oven sisäpuolella olevasta tarrasta tai omistajan käsikirjasta kylmän renkaan minimirengaspaine.

6. Vältä tyhjäkäyntiä - Nykyajan moottoreita ei tarvitse lämmittää. Auto käynnistetään ja lähdetään liikkeelle. Vältä tyhjäkäyntiä, sillä pitkä tyhjäkäynti kuluttaa polttoainetta ja aiheuttaa päästöjä.

7. Ilmastointi ja muut laitteet - Käytä ilmastointia ja muita energiaa kuluttavia laitteita, kuten tuulilasin lämmitintä, vain silloin kun se on tarpeen. Muistathan, että ikkunan avaaminen lisää ilmanvastusta ja siten polttoaineenkulutusta.

8. Kaupunkiajo - Vältä ryntäilyä liikenteen seassa ja liiallista kiihdyttelyä. Se kuluttaa polttoainetta ja nopeuttaa osien kulumista.

9. Valitse oikea öljy - Käytä hyvälaatuista moottoriöljyä, jonka viskositeetti ja laatu on määritelty omistajan käsikirjassa.

10. Huoltaminen - Pidä autostasi huolta ja huollata se omistajan käsikirjaan merkityn huolto-ohjelman mukaisesti.

Lähde: Ford Motor Company

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.