16 euron kohuvekotin pistää urpon kuriin

Jos lennät usein tai silloin tällöin, olet ihan varmasti kokenut tämän. Muutenkin ahtaassa lentokoneessa jalkatilasi supistuu entisestään, kun edessä istuva urpo räväyttää istuimensa lepoasentoon.

Omaa istumatilaansa voi kuitenkin helposti "puolustaa". Sitä varten myydään Knee defender (=Polvien puolustaja) -nimisiä vempaimia, joita saa verkkokaupoista noin 16 eurolla. Kyseessä on yksinkertainen lukko, joka kiinnitetään lentokoneessa oman istumapaikan pöytään. Lukko estää edessä olevan tuolin liikuttamisen. Toimintaperiaate on jokseenkin sama kuin estäisi saksilla leikkaamisen metallikappaleella.

Toinen kysymys tietenkin on, saako edessä istujan penkin jumittaa. Lentoyhtiöt antavat viedä Polvien puolustajia sisälle koneisiin, koska esimerkiksi Yhdysvaltain ilmailuhallinnon (FAA) mukaan ne eivät ole laittomia, joskin eettisesti kyseenalaisia.

Matkustajien välistä suukopua lukot joka tapauksessa synnyttävät. Yhdysvalloissa on jo päästy nyrkkitappeluihin asti. Kuinkahan käy, kun Polvien puolustajat alkavat yleistyä Euroopassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.