Airbus 380 palkittiin lentomelun vähentämisestä

Airbus 380 -lentokone on onnistunut vähentämään lentomelua palkinnon arvoisesti.

Brittiläinen järjestö antaa palkinnollaan tunnustusta viranomaisille, yhtiöille, muille organisaatioille sekä yksittäisille ihmisille, jotka ovat tehneet työtä meluhaittojen vähentämiseksi, etsineet uusia käytännön ratkaisuja melusaasteen torjumiseen tai parantaneet meitä ympäröivää äänimaailmaa.

-NAS:ään teki vaikutuksen A380:n aiheuttaman melun vähäisyys vastaaviin muihin lentokoneisiin verrattuna sekä hiljainen ja rauhallinen akustiikka koneen sisällä. Tämä osoittaa, että melusaaste ei ole edistyksen väistämätön sivutuote. Perinteisesti äänekkäät toiminnot ja laitteet voidaan saada nykyistä hiljaisemmiksi kaikkien eduksi, NAS:n toimitusjohtaja Lisa Lavia sanoo.

-Viimeisen 50 vuoden aikana ilmailuala on vähentänyt lentomelua 75 prosentilla. -A380 tuottaa lähtiessään lentoon vain puolet joidenkin muiden pitkillä reiteillä käytettävien lentokoneiden melusta ja jopa neljä kertaa vähemmän melua laskeutuessaan, toteaa Airbusin A380:n teknillinen johtaja John Roberts.

Airbusin A380-koneella lennetään 120 kaupallista lentoa joka päivä. Näistä kymmenen lennetään Lontoon Heathrow-lentokentältä, jonka melumääräykset ovat maailman tiukimmat. Tähän mennessä koneella on lentänyt yli 29 miljoonaa matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.