Amerikkaa

Kevään alkamista on mitattu milloin milläkin asialla, mutta Amerikan auto- ja moottoripyöräharrastajille Original American Car Show tuo asiaan vihkiytyneille kevään ja joskus jopa kesänkin.

Pienestä Tikkurilan jäähallista massiiviseksi Helsingin Messukeskuksen megatapahtumaksi kasvanut näyttely on myös erkaantunut siitä alkuperäisestä Amerikan auto -teemasta, josta 70 -luvulla homma sai alkunsa.

Näyttelyssä esitellään nykyisin erilaisia harrasteajoneuvoja laidasta laitaan. Oman tilansa ovat saaneet myös rakenneltujen eurooppalaisten ja japanilaisautojen tuninghalli, missä toisistaan mittaa ottavat myös mitä ihmeellisimpien autohifi-harrastajien äänentoistolaitteet.

Oheistapahtumina järjestetyt Miss Hot Rod - kauneuskilpailut ja Wrestling Show -painiesitykset viihdyttivät näyttelyn yleisöä, jos autot ja moottoripyörät eivät enää jaksaneet innostaa.

Old School

Näyttely oli kalustotarjonnaltaan varsin kansainvälinen. Autoja oli tuotu näytille ainakin Englannista, Norjasta, Ruotsista ja Sveitsistä.

Moottoripyöräosaston näyttävimmät laitteet olivat ruotsalaisen Sinners MC:n nostalgiset 60-luvun old school -tyyliin rakennetut Harley Davidsonit.

Mutta suomalaisten harrastajien ei tarvinnut yhtään hävetä aikaansaannoksiaan. Kromi ja näyttävät maalaukset ovat ne elementit, joista suomalainen näyttelykansa jaksaa innostua.

Myhäilyä

Viikonlopun aikana näyttelyn yli 500 harrasteajoneuvoon tutustui yli 60 000 henkilöä. Näyttelyn johtaja Martti Luoso piti tapahtumaa onnistuneena ja oli varsin tyytyväinen kävijämäärään, joka vastasi aika tarkasti viimevuotista.

Maakunnista virranneet autokaravaanit järjestivät ulkoparkissa vaihtuvan näyttelynsä.

Oheistapahtumana järjestetyssä Miss Hot Rod -kauneuskilpailussa voiton vei kotkalainen Henna Mäkinen. Ensimmäisen perintöprinsessan kruunun sai kutreilleen Jyväskylän tyttö , Jenna Hänninen, hot rod -kielellä, 1st Runner Up.

Moottoripyörien Kopteri Heavenissa TOP 10 -sijoitukseen ylsi laukaalaisen Sami Lahtisen rakentama hieno purppuranpunainen Harley Davidson Shovelhead.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.