Amerikkalaiset ostavat taas autoja mutta pienempiä

Amerikkalaiset ovat taas innostuneita renkaiden potkimisesta ja he myös tekevät autokauppaa enemmän kuin vuosi sitten. Myynti on kasvoi maaliskuussa 17 prosenttia vuoden takaisesta.

Detroitiin päivätyn uutistoimisto The Associated Pressin uutisen mukaan jenkkien kiinnostuksen kohteena ovat nyt pienemmät sedanit, perheautot ja katumaasturit.

Maaliskuussa myytiin 1,25 miljoonaa autoa. 11.3. Japanissa tapahtunut maanjäristys ja tsunami eivät heilauttaneet vielä kaupankäyntiä mutta niillä odotetaan olevan myöhemmin keväällä vaikutusta autokauppaan. Osien saanti voi olla tiukemmassa.

General Motors,Chrysler, Ford, Honda, Kia, Subaru, Mazda ja Nissan kertovat kaikki kaksinumeroisista myynninkasvuista. Vain Toyotalla oli laskua 6 prosenttia luvuissa. Ford myi maaliskuussa autoja enemmän kuin GM. Se on vasta toinen kerta, kun Ford on ohittanut GM:n myynnissä vuoden 1998 jälkeen.

Miksi jenkit sitten siirtyvät pienempiin ja taloudellisempiin autoihin. Syynä on AP:n mukaan ensinnäkin polttoaineen hinnannousu, gallona bensiiniä maksaa nyt Yhdysvalloissa keskimäärin 3,58 dollaria (noin 66 senttiä/litra!) No, jenkeille siinä on nousua 25,1 senttiä gallonalle kuukaudessa.

Toisena syynä on uusien mallien houkuttelevuus: Ford Fiestaa ja Chevrolet Cruzea kysytään.

Sellaisten autojen kuin Nissan Sentran myynti on tuplaantunut vuodessa, samoin Hyundai Sonatan ja Elantran myynti kasvoi 55 prosentilla. Myös bensapihin Ford Escapen kauppa on kasvanut peräti 25 prosenttia.

Autoteollisuuden työpaikkojen määrä kasvoi 216 000:lla maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.