Ammattikuski: Peltipoliiseista on tullut vitsi

Työkseen Suomen maanteitä ajava rekkakuski soitti autotoimitukseen. Hän kertoo kiinnittäneensä helmikuussa autonsa ohjaamoon listan Suomen tehokkaimmista peltipoliiseista. Jyväskyläläiskuski on sen jälkeen ajanut Helsingin Mechelinkatua lukuun ottamatta kaikkien kärkipäähän listattujen nopeusvalvontakameroiden ohi.

Kuskin päätelmä on tyly. Hänen mukaansa tuottoisimmilla valvontakameroilla ei näytä olevan yhteyttä liikenneturvallisuuteen. Käytössä olevat ovat usein paikoissa, joissa nopeusrajoitus voisi olla selvästi korkeampi.

Soittaja painottaa, ettei tämä ole vihaisen miehen tilitys. Hän ei ole koskaan saanut rikesakkoa tai edes huomautusta valvontakameroiden vuoksi.

Sen sijaan hän pitää tielläliikkujia loukkaavana, että Suomessa on nopeusvalvontakameroita, jotka käytössä ollessaan välähtävät enemmän kuin joka kymmenennen auton kohdalla. Jo siitä voi hänen mukaansa päätellä, että nopeusrajoitus on kyseisissä paikoissa väärä: eivät noin monet kuulemma ajaisi valvontapöntön kohdalla ylinopeutta, jos tienpätkä olisi oikeasti vaarallinen.

Kuski vakuuttaa kannattavansa peltipoliisien käyttöä. Mutta niiden tulisi ensisijaisesti pönkittää liikenneturvallisuutta eikä kerätä rahaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.