Ammattikuski tulistui Vaajakosken liikenneympyröissä – "Jyväskylän seudulla asuu täysiä tolloja"

Kokeneeksi eteläsuomalaiseksi rekkakuskiksi itsensä esitellyt mies soitti Keskisuomalaisen toimitukseen. Hän oli sen verran täynnä pyhää vihaa, ettei liikenteen äänten säestämää puhelua oikein voinut kutsua keskusteluksi. Ärtynyttä ketutusta vain tulvi ja tulvi, eikä siihen toimittajan kysymyksiä tai mielipiteitä kaivattu.

Tässä pari valittua palaa:

– Missään päin Suomea ei isolla autolla ole niin saatanan vaikea ajaa kuin Vaajakosken liikenneympyröissä. Siellä henkilöautot ohittelevat tai muuten vaan tunkevat rinnalle, olipa tilaa tai ei.

– Jyväskylän seudulla asuu täysiä tolloja. Te jyväskyläläiset ette yhtään ymmärrä, kuinka paljon 30-metrinen yhdistelmärekka tarvitsee tilaa ja miten se ympyrässä käyttäytyy. Kaksikaistaisessa ympyrässä aina joku urpo kiihdyttelee muutaman kymmenen sentin päässä rekasta. Kyllä närästää, sanoi soittaja.

Tuohtunut rekkakuski ei vastannut kännykkäänsä, kun yritimme soittaa hänelle puolen tunnin rauhoittumisajan jälkeen kysyäksemme muutamia täsmätietoja.

Niinpä otimme yhteyden kokeneeseen jyväskyläläiseen kuljetusyrittäjään Timo Ojalaan, joka on myös SKAL Keski-Suomi ry:n varapuheenjohtaja.

Ovatko Vaajakosken ja Kanavuoren liikenneympyrät todella näin vaikeita paikkoja pitkille ajoneuvoyhdistelmille.

– Minun mielestäni niissä ei ole suuria ongelmia, enkä ole kuullut muidenkaan kuljettajien niitä moittivan. Tilaa on isoillekin autoille ihan reilusti, ja muutenkin ajojärjestelyt toimivat. Minun on mahdoton olla Vaajakoskea moittineen kanssa samaa mieltä, sanoo Ojala.

Ehkä Vaajakosken ympyrät ovat vaikeita vain tietyntyyppisille yhdistelmille?

– Uskallan edelleen olla eri mieltä. Olisikohan pikemminkin niin, että nyt taisi osua jollekin kollegalle musta maanantai, Timo Ojala arvelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .