Anniina Harvia on vauhdikas leidi liikenteessä

Autossa pitää olla tilaa, kun Anniina Harvia lähtee asioille. Neljän miehen muonittajana hänellä on kokemusta, että kovin pienellä kauppakassilla ei kannata kylille kurvata. Vaikka perhe on pienentynyt, kun kolmesta pojasta enää nuorimmainen asuu kotona, on tavaralastin purkaminen oma operaationsa.

– Nyt armeijassa oleva poikani lohkaisi kerran, että hän ei ymmärrä, miten tähän taloon tulee aina maasturin verran tavaraa. Mutta kun maitoa meni kuusikin litraa päivässä ja hirveät määrät ruokaa, niin tuleehan sitä takaluukun täydeltä.

Harvia on ajanut Volvo XC60 -katumaasturilla vuodesta 2010. Uusi auto sai kuljettajansa tyyliin sopivat valkoisen ulkoasun ja sisätiloihin naisellisen vaaleat sävyt.

– Malli on kuin minulle tehty, sopivan korkea ja tilava. Neliveto on ihan ehdoton edellytys, koska asumme maaseudulla viisi kilometriä Muuramen keskustasta ja teiden kunto on vaihteleva. Oma auto on minulle välttämättömyys asumisen ja elämisen kannalta.

Anniina Harvia on ollut 17 vuotta kotiäitinä. Sitten lasten vaunurumban ja kyyditysten, hänellä on nykyään enemmän aikaa harrastuksille ja ystäville.

Volvoon mahtuu isompikin porukka pussukoineen.

– Käymme naisten kanssa golfaamassa kesäisin. Lähdemme usein minun maasturillani, koska sinne sopivat viiden naisen viikonlopun matkatavarat ja golf-varusteet. Talvella autoon lastataan lasketteluvälineet.

Volvon mittariin on kertynyt reilussa kolmessa vuodessa 78 000 ajokilometriä. Kun Harvia hyppää rattiin, hän ottaa mukaansa vihreää teetä termosmukiin sekä aurinko- ja silmälasit. Ja tietysti kännykän, koska automatkat voi käyttää hyödyksi juttelemalla kavereidensa kanssa.

– Käytän korvanappeja. Autossani ei ole Bluetoothia, mutta seuraavaan sellaisen haluan. Se on kätevä ja turvallinen käyttää. En ole kovin tekninen ihminen, kaiken täytyy sujua helposti.

Liikenteessä Harvia on vauhdikas nainen. Hän ei kuitenkaan käytä vakionopeussäädintä, koska ei tykkää nappuloiden säätämisestä ajon aikana.

Sen sijaan korkokengillä ajaminen on tekniikkalaji, joka hänellä on hallussa. Tyylikkäiden kenkien ystävänä hän kehuu maasturinsa helppoa ajettavuutta ja automaattivaihteita.

Anniina Harvia on jo katsellut uusia autoja sillä silmällä.

– On vähän autokuume, koska nykyisellä olen ajanut jo yli kolme vuotta. Merkistä en tiedä vielä. Olin viime kuussa Lontoossa ja ihailin upeita urheiluautoja. Olisihan sellaisella kaksipaikkaisella mukava joskus ajella, kunhan vaan golf-bägi mahtuu takatilaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.