Audi A5 ja S5 rättikatolla tulossa Suomeen

Livakkaa ja varmasti katukuvasta erottuvaa kyytiä on luvassa, kun Audi A5 Cabriolet ja S5 Cabriolet saadaan Suomeen loppukeväästä.

Audi on esitellyt uudet A5 Coupé -malliin pohjautuvat avoautomallit. Nelipaikkaisella, kangaskattoisella autolla on pituutta 4,63 metriä, leveyttä 1,85 ja korkeutta vain 1,38 metriä. Lasisella takaikkunalla varustettu kangaskatto avautuu 15 sekunnissa ja sulkeutuu 17 sekunnissa jopa viittäkymppiä ajettaessa.

Moottoriksi uuteen A5 Cabriolet -malliin on tarjolla aluksi kolme FSI-bensiinikonetta ja kaksi TDI-dieselvaihtoehtoa. Moottoripaletin tehoskaala ulottuu 160 hevosvoimasta 265 heppaan.

S5 Cabriolet'n kolmelitraisesta V6-TFSI-moottorista irtoaa tehoa muikeat 333 hevosvoimaa. Se kiidättää auton nollasta sataseen 5,6 sekunnissa. Huippunopeus on asetettu 250 kilometriin tunnissa.

Audin tapaan tehokkaimpien moottoreiden yhteyteen on etuvedon sijasta mahdollista valita myös jatkuvatoiminen Quattro-neliveto. A5 Cabriolet 3.0 TDI- ja S5 Cabriolet -malleissa neliveto on vakiovaruste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.