Audi kiistää mainostavansa itsemurhalla

Kaikkien aikojen hämmentävin "automainos" seikkailee internetissä. Vielä mystisemmäksi mainosvideon tekee se, että Audi on sanoutunut jyrkästi irti filminpätkästä, jonka pääosassa on uusi Audi A5.

Mainoksessa mies ajaa Audilla tyhjään parkkihalliin. Hän ohjaa pakokaasut letkulla auton sisälle ja jää odottamaan kaasumyrkytystä. Mutta kuinka ollakaan: Audi A5:n tuorein diesel-tekniikka on niin puhdasta, ettei siitä riitä myrkkykaasua miehen tarkoituksiin. Bensa vain lopulta loppuu, mutta henki jää.

Vaikka videossa on paljon yhtäläisyyksiä Audi-mainosten ääni- ja kuvamaailmaan, yhtiö kiistää jyrkästi olevansa mainoksen takana. Audi saikin videon nopeasti pois YouTubesta, mutta kopioita kiertää internetissä ylenmäärin.

Olipa videon takana kuka tahansa, sekopäisempää mainoshuumoria saa hakea. Samaan sarjaan pääsee korkeintaan Tanskan valtion matkailupalvelun yritelmä, jossa hehkeä blondi selitti vauva sylissään, kuinka ihanan löysä moraali tanskalaistytöillä on. Tervetuloa Tanskaan kaikki maailman miehet, viestitti blondi, jonka vauvan isä muka oli työmatkalla pistäytynyt ulkomaalainen. Sekin filmi katosi äkkiä YouTubesta. Samoin kuulemma filmin ideoija Tanskan matkailutoimiston palkkalistoilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.