Audin pikkumaasturia saa Suomessa syksyllä

Audi on vihdoin paljastanut toistaiseksi pienimmän katumaasturinsa. Espanjassa Seatin tehtaalla valmistettava Audi Q3 esitellään tällä viikolla Shanghain autonäyttelyssä maailman nopeimmin kasvavalle automarkkinalle.

Coupémaisesti muotoiltu auto on tosiaan melko kompakti, sillä 4,39 metrin pituus on kolmisen senttiä vähemmän kuin serkkumalli Volkswagen Tiguanilla. Leveyttä sen sijaan on 1,83 metriä eli pari senttiä Tiguania enemmän, mutta korkeutta peräti kymmenen senttiä vähemmän: vain 1,60 metriä.

Kori on valmistettu suurlujuusteräksistä ja konepelti sekä takaluukku alumiinista, millä paino on puristettu 1 500 kiloon.

Tavaratila on 460 litraa eli kymmenen litraa pienempi kuin Tiguanissa. Maksimissaan Q3:n ruuma venyy takapenkit kellistettynä 1 365 litraan.

Moottoreita on aluksi kolme. Ne ovat kaikki kaksilitraisia ja turboahtimella ryyditettyjä. Bensapadat eli TFSI:t tuottavat 170 ja 211 heppaa, diesel eli TDI taas 177 hevosvoimaa.

Suomessa Q3 on aina varustettu nelivedolla. Vaihteistona kesymmässä bensakoneessa on kuusiportainen käsivaihteisto ja muissa myllyissä seitsemänvaihteinen S tronic -automaattivaihteisto.

Suomeen Audi Q3 ehtii syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.