Auto, joka osaa hälyttää apua

Uuteen Ford Fiestaan on saatavissa SYNC-hätäaputoiminto, joka soittaa onnettomuuden sattuessa hätäkeskukseen paikallisella kielellä. Toiminto pitää sisällään 26 eri kieltä, joita puhutaan 40:llä Euroopan eri alueella.

Fordin teettämän tutkimuksen mukaan 75 prosenttia eurooppalaisista on viimeisten viiden vuoden aikana matkustanut autolla maissa, joissa he eivät ole kyenneet soittamaan hätäpuhelua paikallisella kielellä.

Fiestan turvatyynyn tai polttoainepumpun hätäsulun laukeaminen käynnistää toiminnon, joka määrittää onnettomuuspaikan auton GPS- ja matkapuhelinverkkotietojen avulla ja valitsee sijainnin perusteella kielen, jolla äänitetty hätäviesti lähetetään.

Seuraavaksi järjestelmä soittaa yleiseurooppalaiseen hätänumeroon 112 kuljettajan tai matkustajan matkapuhelimella, kunhan se on liitettynä järjestelmään Bluetoothilla.

– Olemme iloisia siitä, että Ford johtaa kehitystä teknisellä ratkaisullaan, joka voi todella auttaa onnettomuuden sattuessa, Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaahaako lapsesi autolla? Nyt voit oikeasti vaikuttaa nopeuteen!