Autoalan järjestöjen kysely: Sähkö- ja hybridiautot kiinnostavat kuluttajia

Autokuume nousee vauhdilla - ensirekisteröinnit kasvoivat 6 prosenttia.

Sähkö- ja hybridiautot kiinnostavat kuluttajia, ilmenee auto- ja liikennealan järjestöjen kyselystä. Lähes puolet vastanneista oli kiinnostunut täyssähköauton ja jopa 70 prosenttia ladattavan hybridiauton hankinnasta.

Sähköautojen hankintaa jarruttaa kuitenkin ensisijaisesti niiden keskimäärin 20–60 prosenttia vastaavankokoista polttomoottoriautoa korkeampi hinta. Myös epävarmuus latauspaikkojen saatavuudesta ja toimintasäteen riittävyydestä mietityttävät.

Ladattavien hybridiautojen ja täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on edelleen vähäinen. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan tammi-kesäkuussa rekisteröitiin 1 013 ladattavaa hybridiautoa ja 272 täyssähköautoa.

Samaan aikaan ensirekisteröitiin yli 70 000 polttomoottoriautoa. Niistä noin kolmannes oli dieselautoja.

Hybridien ja täyssähköautojen ensirekisteröinnit ovat kuitenkin jyrkässä kasvussa. Vuosi sitten tammi-kesäkuussa niiden määrä oli noin puolet tämän vuotisesta.

Hybridiautoja, joissa ei ole latausominaisuutta, ensirekisteröitiin tammi-kesäkuussa 4 435, joka sekin on lähes kaksi kertaa enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

 

Rekisteröinnit kääntyivät kasvuun toukokuussa

 

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin heinäkuussa 8 848, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Koko alkuvuoden luku oli kuitenkin 0,7 prosenttia miinuksella.

Autoalan mukaan rekisteröintien määrä kääntyi toukokuussa kasvuun. Määrän ennakoidaan kasvavan syksyllä edelleen verrattuna vuoden takaiseen.

Pakettiautojen ensirekisteröintien määrän kasvu jatkui kuumana talouden elpymisen myötä. Uusia pakettiautoja rekisteröitiin 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Sen sijaan uusien kuorma-autojen rekisteröinnit hyytyivät. Rekisteröintien määrä putosi 18 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nämä olivat suosituimmat automallit Suomessa tammi–heinäkuussa