Autoilijan syksyinen ongelma – miten valita oikeanlaiset pyyhkijänsulat?

Sulkien kunto on aika tarkastaa, jos jälki tuulilasissa ei ole kirkas heti ensipyyhkäisyllä, tai sulka jättää lasiin selviä raitoja. Toinen seikka, mikä osoittaa vaihdon tarpeen on sulan pomppiminen tuulilasilla. Silloin kumiseos kovettunut, eikä liu'u tuulilasilla hyvin.

Ammattilaiset suosittelevat sulkien vaihtoa kerran vuodessa. Sulkien kuntoon ja vaihtoväliin voi itse vaikuttaa teettämällä tuulilasiin turvaurat, jotka puhdistavat sulat. Toinen hyvä keino on puhdistaa lasinpesunesteellä ja paperilla sulkiin kertynyt lika pois.

Kun sitten on vaihdon paikka, ei siinä kannata rahaa pihdata. Halvimmillaan saa ostettua parin kuudella eurolla. Hyvät puhdistavat sulat ovat sateisessa syksyssä jopa ilo kuljettajalle.

Minkälaiset sulat valitset? Otatko perinteiset sulat, joissa on metallirunko ja siihen on liikkuvilla paloilla kiinnitetty sulka. Valitsetko rungottoman sulan, tässä mallissa ei ole kääntyviä niveliä, vaan sulka ja runko muodostavat yhtenäisen taipuisan kokonaisuuden.

Laitetaanko hybridisulat, tässäkään mallissä ei ole liikkuvia niveliä, vaan runko on kovempi, mutta taipuisa ja siinä on sitten kiinni pehmeämpi sulkaosa.

Koivunen Oy tuo maahan kolmea erimerkisiä pyyhkimensulkia. Firman tietokoneella on yli tuhat tuotetta nimikkeellä pyyhkijänsulka.

Netin kautta saat sulat yleensä varaosaliikkeitä halvemmalla, mutta on tyhmyyttä ostaa sulkapari, joka ei sovi autoon – olkoonkin, että rasiassa on monenlaisia sovittimia. Jos olet epävarma sulkien sopivuudesta ja kiinnityksestä, osta ne varaosaliikkestä, joka asentaa sulat paikalleen samaan hintaan.

Ruotsissa 2011 tehdyn testin mukaan itse sulissa ei ole valtavasti eroja. Kahden kärjen muodostivat Bilteman ja Valeon sulat. Valeon sulat olivat vaan neljä kertaa kalliimmat.

Katso video erilaisista pyyhkijänsulista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .