Autoilijat ihmeissään Jyväskylän keskustan vilkkaassa risteyksessä – miksi valot eivät toimi?

Yksi Jyväskylän keskustan vilkkaimmista risteyksistä on ollut ilman toimivia liikennevaloja jo useamman päivän. Keskisuomalaiseen yhteyttä ottaneen autoilijan mukaan läheltä piti -tilanteitakin on sattunut, kun Hannikaisenkadun ja Vaasankadun risteyksen valot ovat vilkuttaneet keltaista.

– Siinä kun joku hiljentää väistääkseen, mennään vasenta kaistaa ohi, ja tämä tapahtuu joka ikinen kerta kun on kyseisessä risteyksessä. Mikä järki on pitää kyseisiä valoja keltaisella ruuhka-aikana kuten esimerkiksi juuri ennen joulua sekä aamu- ja iltapäiväruuhkien aikana, autoilija kysyy.

Liikenteenohjausinsinööri Martti Varis Jyväskylän kaupungilta kertoi perjantainaamuna, että valot ovat keltaisella yhden valotolpan vikaantumisen takia.

– Tolpasta paloi loppuun yksi punainen led-valo, joka johti siihen, että kaikki valot menivät vilkkukeltaiselle.

Varis ei tiennyt tarkalleen rikkoontumisen ajankohtaa.

– Vika korjataan tänään (perjantaina) aamupäivästä. Korjaus viivästyi yhteysvian vuoksi. Tieto rikki menneestä lampusta ei kulkeutunut vikajärjestelmäämme.

Rikkoontunut punainen valo sijaitsee lisäksi tolpassa, joka vaatii nostolavan paikalle. Huonoa tuuria oli myös siinä, että palanut valo oli juuri punainen.

– Jos pää- ja toisto-opastamisesta palaa loppuun keltainen tai vihreä valo, kaikki valot eivät mene keltaiselle vilkulle. Näin tapahtuu ainoastaan, jos punainen valo menee rikki. Tällä korostetaan turvallisuutta, Varis kertoo.

Kun liikennevalot eivät toimi, määräävät liikennemerkit väistämisvelvollisuudesta valoristeyksessä. Hannikaisenkadun ja Vaasankadun risteys on tasa-arvoinen, eli oikealta tulevaa väistetään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .