Autokansalle Pininfarina on legenda

Italialaisella suunnittelutoimistolla on myös oma autotehdas.

Pininfarina on italiainen suunnittelutoimisto, jolla on myös oma autotehdas. Se on erikoistunut suunnittelemaan urheilu- ja avoautoja. Usein erikoisautojen sarjat ova pieniä, eikä isojen autotehtaiden kannattunut suunnitella robottilinjoja muutaman tuhannen vuosivalmistusta varten. Helpompaa on antaa Pininfarinan pienen tehtaan tehdä autot. Hintaa nostaa autojen valmistus käsityönä, mutta se on tae hyvästä laadusta

Pininfarina on valmistanut ja suunnitellut autoja ainakin seuraaville merkeille: MG, Alfa Romeo, Cadillac, Ferrari, Fiat, Ford, Hyundai, Lancia, Volvo, Honda, Jaguar, Maserati, Mitsubishi, Nash, Peugeot, Nissan, Renault ja Rolls-Royce.

Fiat Coupe

Coupe esiteltiin Brysselin autonäyttelyssä 1993, haluttiin pieni urheilullinen 2+2 paikkainen sportti ilahduttamaan harmaata Fiat tarjontaa. Auto perustui Fiat Tipon pohjalevyyn, pituutta 4,3 metriä. Kuljettajan takana on tilaa lapsille, tai kuvaajalle poikittain. Auto oli kuitenkin siisti, hyvin muotoiltu ja näpäkkä, etupenkkiläisille suunniteltu.

Auton ulkokuoren suunitteli Chris Bangle ja sisustuksesta vastasi Pininfarina. Kaikki autot koottiin käsityönä Pininfarinan tehtailla. 1999 Fiat laittoi autoon 6- vaihteisen vaihdelaatikon ja toi markkinoille 20V Turbo plus mallin. Autossa oli limited edition korisarja, 8- puolaiset vanteet, uusi etumaski ja Recardon penkit.

Katso Koeajovideo ajoharjoitteluradalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.