Autokaupan erikoisin tarjous ikinä – tämän uutuusmallin voi ostaa, mutta autoa ei saa viedä kotiinsa

Kaikessa kaupanteossa kannattaa aina lukea sopimuksen lopussa olevat pikkupräntit huolellisesti. Tämän erikoisen auton tapauksessa vielä tavallistakin huolellisemmin.

Kyseessä on Lamborghinin uutuusmalli Essenza SCV12. Se on italialaisvalmistajan hyperauto, jota valmistetaan 40 kappaletta.

Hinta on 3 miljoonaa euroa, mutta tuolla rahalla saa paljon kaikenlaista ihmettä ja kummaa. Etenkin tehoa, sillä 6,5-litrainen V-12 tuottaa 820 hevosvoimaa ja kiihtyy nollasta sataseen 2,8 sekunnissa.

Mutta sitten tulee tämän ostoksen kääntöpuoli, joka tekee siitä ehkä kaikkien aikojen oudoimman tarjouksen autokaupassa. Lamborghini edellyttää, että ostaja ei vie autoaan kotiin. Jokainen Lamborghini Essenza SCV12 tulee säilyttää autonvalmistajan kotiseudulla Sant’Agata Bolognesessa – ja lisäksi kullekin autoyksilölle varatussa tallissa. Lamborghini sentään lupaa, että ostajalla on jatkuva kuvayhteys autoon. Omistaja voi siis ihailla Lamborghiniaan vaikkapa älypuhelimellaan vuorokaudet ympäri.

Pelkästään rata-ajoon tarkoitettua auoa valmistetaan 40 kappaletta. Hinta on 3 miljoonaa euroa. Kuva: Automobili Lamborghini

Lamborghinin kauppaehtojen syy on yksinkertainen. Auto on tarkoitettu rata-ajoon, eikä se esimerkiksi EU-maissa täytä liikennekäytön määräyksiä.

Omistajat pääsevät kuitenkin "mahdollisuuksien mukaan" testaamaan takavetoisen hyperauton kykyjä. Lamborghini lupaa järjestää rata-aikaa ja auton tekniikan tuntevan työntekijän Essenza SCV12:n omistajan mukaan useita kertoja vuodessa.

Lamborghini Essenza SCV12:n ohjaamon tekniikka on lainattu F1-maailmasta. Sen omaksuminen vaatii monta oppituntia. Kuva: Automobili Lamborghini

Valmistajan mukaan Essenza SCV12 ei ole yksinkertainen ajettava. Sen hallintalaitteet ovat F1-maailmasta kopioituja, eikä siinä ole ilmastointia, avattavia ikkunoita tai edes ovenkahvoja. Koska painopiste on pitänyt saada alas ja painoa on yritetty keventää kaikin tavoin, ei ovenkahvoja edes harkittu asennettavaksi.

– Lamborghini etsii aina uusia haasteita omaa perintöään unohtamatta. Essenza SCV12 on täydellinen yhdistelmä Lamborghinin ennakkoluulotonta toimintakulttuuria superautojen valmistajana ja intohimoamme autourheiluun, sanoi Automobili Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Domenicali automallin julkistamistilaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.