Autokaupan yllätys: Rahamiehet kävivät ostoksilla

Keski-Suomessa rekisteröitiin elokuussa 72 uutta autoa vähemmän kuin vuosi sitten. Myyntikärkikin oli yllätyksetön: Toyota, Nissan, Volkswagen, Kia, Audi, Ford, Skoda, Mercedes-Benz, Honda...

Suurin yllätys elokuun tilastosta paljastuu, kun tarkastelee merkkikohtaisia rekisteröinnin muutoksia. Plussaa viime vuoden elokuuhun verrattuna näyttävät monet sellaiset automerkit, jotka ovat hintahaitarin yläpäässä eli esimerkiksi Audi, Mercedes-Benz, BMW ja Mitsubishi.

Eikö uusi, päästöpohjainen autoverotus ohjannutkaan kaupankäyntiä pikkuautoihin?

–Meillä on ollut positiivisessä mielessä erikoinen kesä eli uutena myytyjen autojen keskihinta on ollut huomattavasti korkeampi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Osasyy kehitykseen on toki se, että Mercedes-Benzin edustus siirtyi meille keväällä, sanoo Käyttöauto Oy:n aluejohtaja Pasi Järvinen.

Volkswagenia ja Audia myyvässä Jyväskylän Autotarvike Oy:ssä ollaan myös myönteisesti yllättyneitä kesällä myytyjen autojen hintaluokasta. Audin markkinaosuus nousi elokuussa 6,2 prosenttiin, kun se oli vuosi sitten 3,8. Alkuvuonna Keski-Suomessa on rekisteröity 22 Audia enemmän kuin vuosi sitten tammi-elokuussa.

–Kulutuskäyttäytymisen suuntautuminen pienempiin autoihin on ollut kesällä yllättävän vähäistä. Volkswagen-malliston halvimmassa päässä olevan Up-mallin kysyntä on ollut jopa pettymys, sen sijaan isommat Volkswagenit kiinnostavat, toteaa Autotarvikkeen toimitusjohtaja Seppo Huhtasaari.

Ja jos vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden tilastosta haluaa poimia esimerkin siitä, että Keski-Suomessa kyllä rahaa löytyy, olkoon se Jaguar. Hintapörssin katolla olevan Jaguarin myynti on nelinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.