Auton päivää vietetään lauantaina

Autoliiton järjestämää Auton päivää vietetään lauantaina 8. syyskuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä siitä, että ilman tieliikennettä Suomi ei toimisi.

Tieliikenne kattaa yli 90 prosenttia Suomen henkilöliikenteestä ja kaksi kolmasosaa tavaroista kulkee teitä pitkin. Autoliiton mukaan näitä määriä ei voida korvata millään muulla liikennemuodolla, joten ei ole yhdentekevää millaisilla väylillä maassamme liikutaan.

–·Asvaltti on kuin talon vesikatto. Jos sen annetaan vuotaa, korjaaminen muuttuu nopeasti todella kalliiksi. Tällä hetkellä tiestössä on yli 1,5 miljardin korjausvelka, jonka hallituskin on myöntänyt kasvavan tulevalla rahoituksella. Tiestön kunto vaikuttaa kansantalouteen muun muassa pidentyvinä matka-aikoina ja siten kalliimpina kuljetuskustannuksina. Huonokuntoiset tiet heikentävät myös liikenneturvallisuutta, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen huomauttaa.

Liikenneturvallisuusasiat ovat vuosittain tärkeässä roolissa Auton päivänä. Autoliitto muistuttaa, että sääntöjen noudattaminen ja maltti ovat avain sujuvaan liikkumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.