Autot tuodaan kaiken kansan keskelle

Uusiin autoihin pääsee tutustumaan miltei keskellä kaupunkia lauantaina Jyväskylässä. Kaupungin merkkiliikkeet tuovat autonsa näytille Lutakonaukiolle. Keskisuomalainen on mukana järjestämässä uudenlaista autotapahtumaa.

– Erilaisia autoja tulee esille noin 80. Mukana ovat kaikki automerkit. Myyntiin tulee esittelyautoja, joilla on ajettu noin 1 000–2 000 kilometriä. Auton voi ostaa pihasta vaikka heti mukaansa, kun normaalisti uutta autoa voi joutua odottamaan jopa useita kuukausia, kertoo Keskisuomalaisen myyntijohtaja Timo Vilpponen.

Autopäivää vietetään kello 11–15. Päivään odotetaan jopa 4 000 kävijää, jos kelit suosivat.

– Tällainen tapahtuma on uutta Jyväskylässä ja ilmeisesti koko Suomessa. Esimerkiksi Helsingissä autojen maahantuojat ovat jo kuulleet tapahtumasta, ja tällaista ei heidän mukaansa ole ollut muualla, sanoo Vilpponen.

Vilpposen mukaan tapahtuma sopii erityisesti uutta autoa etsiville.

– Jos ei vielä tiedä, minkä ­haluaa, koko valikoiman näkee yhdessä paikassa, eikä tarvitse kiertää eri liikkeitä, hän sanoo. 

Erityisesti uutta autoa etsiville

Toinen kävijäryhmä löytyy nuorista auton etsijöistä, sillä tapahtumassa on tarjolla myös halvempia menopelejä. 16 käytettyä kesäautoa myydään huutokaupoissa kello 14 ja 16.

– Pohjahinta on noin tuhannen euron luokkaa, arvioi Vilpponen.

Huutokaupattaviin autoihin voi tutustua Lutakonaukiolla kello 11–12.

Jyväskylän Autotarvikkeen toimitusjohtaja Seppo Huhtasaari kertoo, että tapahtumalla halutaan madaltaa kynnystä tutustua  uusiin autoihin.

– Tämä on uusi tapa jalkautua asiakkaiden pariin. Nyt autot tuodaan käytännössä kaiken kansan keskelle, niin sanotusti puolueettomalle maaperälle. Asiakkaat pääsevät helposti vertaamaan eri automerkkejä toisiinsa, Huhtasaari kertoo.

Myynnissä olevat autot ovat esittelykäytössä olleita uusia autoja.

– Ne on hinnoiteltu hieman edullisemmiksi kuin mitä ne olisivat liikkeestä ostettuna, kertoo Huhtasaari.

Autoiluun ja liikenteeseen liittyvää tietoa tapahtumassa jakavat Liikenneturva, Autoliitto sekä LähiTapiola ja Santander.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .