Autotoimittajan poika lyttäsi kalliin Porschen

Kanadalaisen Globe and Mail -sanomalehden auto- ja liikennetoimittaja Peter Cheneylla ei mene hyvin. Hänen 18-vuotias poikansa Will kolaroi toimittajaisän testiajossa olleen 180 000 kanadandollarin (noin 142 000 euroa) arvoisen Porsche 911 Turbon.

Will halusi esitellä kaverilleen Cheneynien kotitallissa ollutta lehdistöautoa kaverilleen. Tarkoitus oli vain katsoa sisustus ja mittaristo, mutta isän tietämättä Will oli napannut mukaansa myös virta-avaimet näyttääkseen miltä Porschen navigaattori ja audiojärjestelmä näyttävät.

Will käänsi virrat päälle, auto käynnistyi ja sitten kuski nosti kytkintä. Vaihde olikin "pykälässä" ja auto syöksyi metrin matkan läpi autotallin oven. Järkyttynyt poika juoksi kertoman tapauksesta. Isä antoi vapaaehtoisesti niin sanotun sanallisen lausunnon, mutta sitten alkoi asian rauhallinen selvittäminen.

Paikalle kutsuttu Porsche-myyjä arvioi auton vahingoiksi 8 600 euroa, joista osan Will joutuu tienaamaan kesätöissä. Tallinovi menee kotivakuutukseen. Isä Peter on nyt vahvasti sitä mieltä, että autokoulussa Will saa opetella ajamaan myös manuaalivaihteisella autolla.

Lähde: Peter Cheneyn haastattelu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.