Autoyllätys: Keski-Suomessa myydään uusia Lincolneja

Yhden miehen eli Ilmo Saarelan autoharrastuksesta vuonna 2010 syntynyt IS Automotive Oy kasvaa edelleen. Lievestuoreella toimivan yrityksen tuorein koukku on uusien Lincoln-henkilöautojen myynti.

– Tämä on ollut jo pitempään suunnitteilla. Suomessa ei ole muutamaan kymmeneen vuoteen nähty uusia Lincolneja muuta kuin satunnaisesti muuttoautoina tuodut yksilöt. Samaan aikaan monet suomalaiset kuitenkin etsivät erikoisempia autoja, joiden halutaan erottuvan massasta.

– Ei Lincoln tietenkään mikään volyymituote ole, mutta monellakin tavalla sopiva lisä bisnekseemme, sanoo Saarela.

Lievestuoreella aloittaa samalla Lincoln-huolto.

– Toisaalta jokainen Ford-korjaamo pystyy huoltamaan Lincolnit, sillä sukulaismerkkejähän ne ovat, Saarela toteaa.

IS Automotivessa jo myynnissä olevista kahdesta Lincoln-mallista MKZ on sukua Ford Mondeolle, mutta on Ford-serkkunsa premium-painos. Lincoln MKC puolestaan on luksusvarusteita nielaissut katumaasturi, josta löytyvät esimerkiksi puupaneloinnit, nahkaverhoilu, etäkäynnistys, istuinten hierontatoiminnot ja 14-kaiuttiminen THX-äänentoistojärjestelmä.

Esittelyautojen hinnat ovat 52 900 ja 59 900 euroa. Normaalisti mallistojen hinnat alkavat noin 7 000 euroa ylempää. Molempia esittelyautoja vie 2,0-litrainen EcoBoost-moottori, jonka teho on 237 hevosvoimaa.

Tilojaan ja palvelujaan parhaillaan laajentavan IS Automotive Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 3,3 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .