BMW keksi ohjauspyörän uudelleen – ratin muoto muuttuu ajo-olojen mukaan

Saksalainen autonvalmistaja BMW kehittelee ohjauspyörää, joka voi muuttua pyöreästä soikeaksi ja takaisin sen mukaan, mikä muoto kulloinkin on kuljettajalle sopivin.

BMW-merkkisten autojen fanien verkkosivustolla (BMWX2forum) on julkistettu kuvat patenttihakemuksesta, jonka BMW on jättänyt patenttiviranomaisille aiemmin tänä vuonna.

Bemarifanien sivuston mukaan uusi ohjauspyörä saattaa tulla käyttöön jo ensi vuonna, kun BMW todennäköisesti julkistaa iX5-mallinimen saavan uutuutensa. Se perustuu iNext-konseptiautoon, jota BMW on jo esitellyt useissa kansainvälisissä autonäyttelyissä.

BMW on aiemmin kertonut kehittelevänsä kuituoptiikkaa sisältävää ohjauspyörää, joka on nykyisiä ohjauspyöriä turvallisempi ja kätevämpi käyttää etenkin itseohjautuvan tekniikan kehittyessä ja yleistyessä henkilöautoissa.

Muotoaan muuttavaa ohjauspyörää on ennen Bemaria tutkittu ainakin Stanfordin yliopistossa. Kaliforniassa sijaitsevan yliopiston tutkijat löysivät muodoltaan vaihtelevasta ohjauspyörästä monia ajoturvallisuuteen liittyviä etuja, mutta myös potentiaalisia riskejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.