BMW:lle ei ryppyillä – saksalaisjätti pisti intialaisen riksanvalmistajan tylysti kuriin

Muutama vuosi sitten kiinalaisyhtiö BMN sai karvaasti kokea, että saksalaisjätti BMW Group puolustaa ärhäkästi brändiään. BMW Group haastoi BMN:n oikeuteen, koska saksalaiset katsoivat kiinalaisyrityksen loukkaavan tavaramerkkioikeuksiaan. Oikeuskäsittely päättyi BMW:n voittoon, ja BMN päätyi maksamaan miljoonien Kiinan juanien korvaukset.

Nyt BMW Group on voittanut Delhin korkeimmassa oikeudessa vuonna 2017 aloittamansa kamppailun Intiassa rekisteröityä DMW-tuotemerkkiä vastaan.

Om Balajee Automobile -yhtiö on vuodesta 2013 alkaen valmistanut lähinnä DMW-merkkisiä riksoja, mutta myös muita pieniä sähköisiä ajoneuvoja pääosin Intian markkinoille.

Delhin korkein oikeus totesi päätöksessään sanatarkasti muun muassa, että "DMW:n tuotemerkki on sekä visuaalisesti että ääntämyksellisesti liian samankaltainen kuin BMW:n ja johtaa tavallisella ymmärryksellä varustetun tavallisen kuluttajan helposti harhaan".

Viimeistään nyt kaikkien tavallisella ymmärryksellä varustettujen tavallisten yritysten kannattaisi oppia, että BMW Groupille ei kannata ryppyillä nimi- ja tuotemerkkiasioissa.

Om Balajee Automobile on kertonut DMW-brändin likvidoimisen maksavan "kohtuuttoman paljon ottaen huomioon, että DMW:n riksojen ja BMW:n tuotteiden sekoittaminen keskenään on melko epätodennäköistä".

Ehkäpä niin, mutta tavaramerkkioikeuksia selvästikin kannattaa kunnioittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.