BMW:n sähköcoupé esittäytyi jopa odotettua upeampana

Baijerilaisten uutuus on dynaamiselta näyttävä ja nollasta sataan 4,0 sekunnissa kiihtyvä tyyliniekka.

BMW on vihdoin esitellyt uuden täyssähköisen autonsa, joka asettuu i3:n ja i8:n väliin. Baijerilaiset kutsuvat konseptimallia nimellä BMW i Vision Dynamics.

Tyylikkään sähköcoupén arveltiin esittäytyvän Frankfurtin autonäyttelyssä mallinimellä i5, mutta tuota nimeä se ei vielä saanut. BMW kertoi julkistuksessa, että auton siirtyminen koemallista tuotantovaiheeseen on jo päätetty, mutta ajankohta ei ole vielä selvillä.

Tämän auton kanssa BMW:n muotoilijat ovat totisesti onnistuneet. Näyttävä kattolinja ja pitkän akselivälin tuomat lyhyet ylitykset tekevät autosta dynaamisen.

Valmistaja lupaa kiihtyvyydeksi nollasta sataan 4,0 sekuntia ja huippunopeudeksi 200 kilometriä tunnissa. Toimintasäde täydellä latauksella on 600 kilometriä eli suurempi kuin vaikkapa Tesla Model S:ssä.

– BMW i Vision Dynamics antaa viitteitä siitä, millaisilta muut täyssähköautomme tulevat näyttämään. Samalla se on suunnannäyttäjä koko BMW-konsernin sähköisille automalleille, sanoi tuotekehityksestä vastaava BMW:n hallituksen jäsen Klaus Fröhlich.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.