Britit nauravat taksikuski Kovalaiselle

Tottahan tiedämme, että britit ovat kärkkäitä ottamaan kunnian kaikesta, mikä edes etäisesti viittaa brittiläisyyteen. Koska Heikki Kovalainen haki kannuksensa autourheiluun British Formula Renault -sarjasta ja Britannian Formula 3 -sarjasta, hän on briteille vähän kuin oma poika. Kun Kovalainen viime vuonna saavutti Britannian GP:n aika-ajossa paalupaikan, hän oli brittien mielestä jotakuinkin täysbritti.

Tällä kaudella Suomussalmen mies ajaa tallissa, jonka nimi virallisesti on Vodafone McLaren Mercedes. Tallin kausi olisi voinut kulkea paremminkin, sillä autonvalmistajien MM-sarjassa sillä on vasta 13 pistettä. Brawn johtaa 105 pisteellä.

Kun Kovalainen viikonvaihteessa keskeytti Britannian GP:ssä Silverstonessa, kaivettiin brittiläisissä nettikeskusteluissa esiin Britannian tv-ruuduissa pyörinyt Vodafonen mainos, jossa Kovalainen ja Lewis Hamilton esittävät taksikuskia. Ja tietenkin heitetään suht' rankkaa herjaa Kovalaisen kyvyistä sekä kuskina että näyttelijänä.

No, ruusuisesti ei kausi ole sujunut myöskään Hamiltonilla ja McLarenin tallipäälliköllä Martin Whitmarshilla, joka näyttäytyy taksivideon loppukohtauksessa.

Katso Kovalaisen ja Hamiltonin taksimiehen kyvyt YouTube-sivustolta. Kovalaisella siihenkin hommaan voisi olla geenejä, sillä hän on taksikuskin (Seppo Kovalainen) poika.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.