DTV Shredder on stand up -mönkijä

Mikä ihme ja kumma laite? Telaketjuilla varustettu skeittilauta vai köyhän miehen mönkijä. No, joka tapauksessa kanadalainen Ben Gulak ja työnantajansa BPG Werks ovat kehittäneet DVT Shredder -nimisen ajoneuvon, joka haastaa muut maastomenijät mennen tullen.

Kyseessä on ATV-kulkupeli (all-terrain vehicle), jonka päällä seisotaan kuin skeittilaudalla tai minipanssarivaunulla. Laitetta ohjataan vesijetin kaltaisesta ohjaustangosta. Kulkupelissä on 15 hevosvoiman ja 200-kuutioinen Hondan 4-tahtimoottori, joka siivittää härvelin viidenkympin nopeuteen.

Yhdysvaltain armeija on ilmaissut kiinnostuksensa DVT Shredderiin. Se voisi soveltua sotilaiden henkilökohtaiseksi kulkulaitteeksi. DVT Shredderiin voi kytkeä peräkärryn tai sillä voi vetää haavoittuneen taistelukentältä. Nousukykyä on aina 40 asteen jyrkkään mäkeen.

Mutta DVT Shredder käy myös hupiin, sillä ajaminen muistuttaa sekä skeittailua että lumi- ja lainelautailua. Ohjaamisessa käytetään apuna myös kehon tasapainoa ja painopisteen siirtämistä.

Kaupallisen version odotetaan olevan kaupoissa 12-18 kuukauden kuluttua ja hinnan tuolloin 3 500-4 000 dollaria (2 600-3 000 euroa). BPG Werks ottaa vastaa jo 250 dollarin varausmaksuja, jotka se lupaa palauttaa tarvittaessa, jos kauppaa ei synnykään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.