Daciaa myydään marraskuussa Jyväskylässäkin

Romanialainen automerkki Dacia palaa Suomen markkinoille ja myös Jyväskylään vuodenvaihteessa. Ennakkomyyntiin auto ehtii jo marraskuun loppupuolella. Hämeen Auto Oy on yksi kymmenestä jälleenmyyntipisteestä, jotka ovat allekirjoittaneet sopimuksen Dacian myynti- ja huoltoedustuksesta.

Dacia saapuu Suomeen neljällä mallilla. Dacia Sandero on viisiovinen viistoperämalli, Dacia Logan MCV viisi- ja seitsenpaikkaisena saatava tilafarmari, Dacia Logan van tavara-auto ja Dacia Logan pick-up lava-auto. Ensi vuonna Dacia esittelee uuden nelivetomallin.

Dacia-malleilla on kolmen vuoden tai 100 000 kilometrin takuu.

Ranskalaisesta Renaultista tuli Dacian suurin omistaja vuonna 1999. Halpana tunnettu automerkki on saavuttanut lama-aikana suuren suosion muun muassa Saksassa.

Kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana maailmassa myytiin 153 826 Daciaa. Euroopan alueella myynti ylitti 100 000 auton rajapyykin, joista Sanderon osuus oli lähes 60 000. Saksa oli Dacian johtava markkina yli 48 000 kappaleen myynnillään.

- Daciaa kohtaan osoitettu kiinnostus parin viimeisen vuoden aikana vahvistaa uskoamme, että Suomen markkinoilla on kysyntää järkiautolle, kertoo Renault Suomen toimitusjohtaja Timo Lehtonen.

Mallisto sijoittuu noin 11 000:n ja 16 000 euron väliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.