Donnerwetter! Sähköautoista saa olla mitä mieltä tahansa – Mutta ei näin, ärähti Saksan poliisi

Sähköautot saavat jostakin syystä tunteiden aallot lyömään korkeina. Kaikenlaisissa verkkokeskusteluissa sähköautoista sanaillaan kipakasti: keskustelijat näyttävät yleensä olevan joko pinttyneitä sähköautojen vastustajia tai sitten palavamielisiä sähköistämisen kannattajia. Valtaosa ihmisistä suhtautuu sähköautojen vielä odottavasti ja neutraalisti, mutta moni heistäkin lueskelee keskusteluja – usein vähän huvittuneena.

Nyt sähköautojen vastustaminen on maailmalla saanut vähän kyseenalaisia piirteitä. Sosiaalisessa mediassa kannustetaan esimerkiksi amerikkalaisia ja saksalaisia niin sanottuun ICEingiin.

ICEing tulee englannin kielen ilmaisusta polttomoottori (internal combustion engine). ICEing-aktiivien ideana on saada ihmiset pysäköimään deisel- ja bensiiniautonsa siten, että sähköautot eivät pääse latauspisteilleen.

Toiminnassa ei ole periaatteessa järjen häivää. ICEing-viestien levittäjien tavoitteitakaan ei oikein voi selvittää, koska mitään organisoitua yhdistystä toiminnan takana ei ole. Joissakin viesteissä mainitaan vain lyhyesti, että ICEingin kannattajat "eivät pidä sähköautoista".

New Yorkissa poliisi puuttui äskettäin ICEing-kampanjaan, jonka järjesti Cars & Coffee Yorktown -ryhmittymä. Se sai liikkeelle suuren määrän etenkin lava-autojen omistajia, jotka valtasivat muhkeilla ajokeillaan niin paljon sähköautojen latauspisteitä kuin pystyivät.

Berliinin poliisi puolestaan julkaisi äskettäin twitterissä varoitukseksi kuvaparin, jossa sähköautojen latauspaikalle pysäköity Ford Raptor siirrettiin pois. Väärin pysäköityjä autoja kuljetetaan pysäköinninvalvonnan varikolle Berliinissä tietenkin jatkuvasti, mutta tässä tapauksessa poliisi päätti iskeä julkisuudella ICEingin kimppuun.

Onneksi me suomalaiset osaamme kertoa mielipiteemme sähköautoistakin sivistyneemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.